Muffiny z kremem brzoswiniowym i brzoskwiniami

14262787_1566451656997108_325638717_n

Składniki:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 10 dag masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 5-6 brzoskwiń z puszki
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 galaretka brzoskwiniowa
  • 1 śnieżka
  • 400 ml śmietanki kremówki 30-36%

  • Wykonanie:

    Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, wbij jajka, wlej mleko, zmiksuj. Wymieszaną mąkę z proszkiem i sodą połącz z masą. Blachę wyłożyć papilotkami. Do masy dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i wszystko delikatnie wymieszać. Nakładać ciasto do 3/4 wysokości papilotek.

    PIEC 25 MINUT W TEMPERATURZE 190 STOPNI

    Śmietanę kremówkę ubić ze śnieżką i 1 galaretką brzoskwiniową. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić ostygnięte babeczki. Udekorować według uznania.

    GOTOWE!!!

    14156657_139129823205766_613307565_n

    4 Komentarze

    1. Jakie tu pyszności są! Muszę gdzieś na kartce zapisać nazwę bloga. Waniliowa Chatka naprawdę masz talent! (Komentarz nie chce się opublikować, ale wiatr w żagle autorko)Pozdrawiam! Krysia

      • Dziękuję, dziękuję, dziękuję :) miło mi słyszeć te wszystkie słowa uznania. Ciągle się uczę. Zapraszam częściej do siebie (komentarze widać po zatwierdzeniu, nie chciałam nie chcianych spamów). Pozdrawiam i ściskam mocno :)

    Odpowiedz na „~Waniliowa ChatkaAnuluj pisanie odpowiedzi

    Wymagane pola są oznaczone *.