Muffinki nadziane czekoladą i wiśniami z kremem waniliowym

14714543_350225475331631_8577223644877422592_n

14727627_342271646132287_6026109231076212736_n

Składniki:

  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 i 1/2 szklanki mąki
  • 10 dag masła
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1 czekolada mleczna
  • 1 krem waniliowy
  • 400 ml śmietanki kremówki 30-36%
  • kilka drylowanych wiśni

  • Wykonanie:

    Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym, wbij jajka, wlej mleko, zmiksuj. Wymieszaną mąkę z proszkiem i sodą połącz z masą. Blachę wyłożyć papilotkami. Do masy dodać pokrojoną w kostkę czekoladę i wszystko delikatnie wymieszać. Nakładać ciasto do 3/4 wysokości papilotek. Do każdej babeczki wcisnąć po 2 drylowane wiśnie.

    PIEC 25 MINUT W TEMPERATURZE 190 STOPNI

    Śmietanę kremówkę ubić z kremem waniliowym. Krem nałożyć do rękawa cukierniczego i ozdobić ostygnięte babeczki. Udekorować według uznania. U mnie starte kawałki czekolady.

    GOTOWE!!!

    14723445_318451058540627_1350683179261886464_n

    Dodaj komentarz

    Wymagane pola są oznaczone *.